Samen spelen, elkaar ontmoeten in de Heibergstraat

Wij werken aan de ontmoetingsplek in jouw buurt

Stad Hoogstraten wil van het pleintje in de Heibergstraat in Meerle een groene plek maken voor spel en avontuur voor de kinderen uit de buurt. We maakten een ontwerp dat complementair is aan het speelterrein in de Heimeulenstraat, zodat elk plein zijn eigenheid heeft en er in de buurt in totaal een zeer mooi en divers speelaanbod te vinden is.

Achteraan op het speelterrein in de Heibergstraat zullen meerdere bomen geplant worden, ter compensatie van de bomen die weggehaald zijn bij de werken in de Dokter Gommersstraat. Op termijn groeien deze bomen uit tot een leuk speelbosje. Tussen de bomen zal een klein crossparcours aangelegd worden, met hier en daar kleine hoogteverschillen.

Meer vooraan het speelterrein zal er een combinatie klimparcours geplaatst worden. Hier kan je naar hartenlust balanceren, klauteren, klimmen, kruipen en stappen. Er zijn oefeningen bij die al geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar, er zijn onderdelen die voor grotere kinderen en jongeren geschikt zijn. Je kan de verschillende toestellen los gebruiken, of ga je de uitdaging aan om het hele parcours achter elkaar af te werken?

Daarnaast wordt er ook een nieuwe duikelrek geplaatst en een nieuwe zitbank zodat ouders en grootouders mee kunnen genieten.

Hou je eerder van schommelen, wipwappen, schuifaffen, ...? Dan kan je je hart ophalen in het speelplein van de Heimeulenstraat, dat via een veilig pad in de Heibergstraat te bereiken is.

We bedanken graag de kinderen die hun droombeelden in mooie tekeningen aan de stad overhandigden.